Reizen naar Side

Als je een vakantie in Side boekt dan is het vrijwel zeker dat je met het vliegtuig naar Turkije vliegt. Het aantal mensen dat vanuit Nederland of België met de auto naar Side reist is minimaal. Dat heeft vooral te maken met de reisafstand en daardoor de lange reistijd. Daarnaast is vliegen bijna altijd goedkoper dan met de auto naar Side reizen. Als je bij een reisorganisatie een pakketreis naar Side boekt dan is dat eigenlijk altijd inclusief een vliegreis (en het transport van en naar de accommodatie).

Vliegen naar Side

Side heeft geen eigen vliegveld. Je zult daarom naar het internationale vliegveld van Antalya of Alanya moeten vliegen om naar Side te reizen. Omdat de luchthaven van Antalya aanzienlijk groter is dan die van Alanya en ook nog eens dichterbij ligt, is de kans veruit het grootste dat de vlucht je naar Antalya brengt om vervolgens door te reizen naar de accommodatie in Side.

De meeste vluchten vanuit Nederland worden uitgevoerd door Transavia, TUI en Corendon. Ook Sun Express en Pegasus Airlines vliegen van Nederland naar Antalya. Side is een echte zomerzonbestemming. De rechtstreekse vluchten naar Antalya komen daarom eind april op gang en duren tot eind oktober. In het winterzonseizoen wordt Turkije zelden in het vluchtschema opgenomen door de luchtvaartmaatschappijen.

Vliegen vanaf Antwerpen

Wil je de drukte van Schiphol vermijden? Gelukkig kan dat op verschillende manieren. Je kon al vakanties naar Side boeken met vertrek vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven. Tegenwoordig biedt TUI ook vakanties en vluchten naar Turkije aan vanaf Antwerpen. De internationale luchthaven van Antwerpen is kleinschalig en daardoor ideaal om relaxed op vakantie te gaan zonder de stress of je wel op tijd door de bagageafgifte en de security check bent.

>> bekijk Side vakanties met vertrek vanaf Antwerpen

Vliegen naar Side

Vluchtduur

De totale vluchtduur naar het internationale vliegveld van Antalya of Alanyais mede afhankelijk van de luchthaven van vertrek en de door de luchtverkeersleiding toegewezen route. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland of België richting Antalya of Alanya duurt gemiddeld 3:15 tot 3:50 uur. De terugweg kan iets langer duren vanwege tegenwind op vluchthoogte.

Losse vliegtickets

Via verschillende kanalen kun je losse vliegtickets naar de Turkse zuidkust boeken. Zo kun je bij Transavia rechtstreeks Antalya vliegtickets zoeken en boeken, maar ook via boekingssites zoals tix.nl, cheaptickets.nl en WTC.nl.

De prijzen voor vliegtickets naar Antalya zijn vooral afhankelijk van het reismoment. Zo betaal je tijdens de schoolvakanties meer en zie je dat vliegtickets met vertrek en/of terugvlucht in het weekeinde vaak ook duurder zijn. Het gemiddelde tarief voor een retourvlucht naar Antalya ligt rond de 300 tot 400 euro per persoon.

Boek je vliegticket naar Turkije

Het zoeken en boeken van een vliegticket naar Turkije is in een paar klikken gedaan. TUI fly en Transavia zijn de grote aanbieders van Turkije vliegtickets. Bekijk nu de beste prijzen voor jouw vliegticket naar Turkije!

TUI fly

TUI fly

Vlieg met TUI fly naar Antalya.

Bekijk TUI fly vliegtickets naar Antalya

Transavia

Transavia

Vlieg met Transavia naar Antalya.

Bekijk Transavia vliegtickets naar Antalya

Transfers

Als je een pakketreis naar Side geboekt hebt dan is de transfer bijna altijd inbegrepen. De reisorganisatie zorgt er dus voor dat de reis vanaf de Nederlandse (of Belgische) luchthaven tot aan de accommodatie verzorgd wordt. Na aankomst op het vliegveld ga je door de paspoortcontrole, haal je je bagage op van de bagageband en ga je via de douane naar buiten. Daar wachten de vertegenwoordigers van de reisorganisaties je op. Zij zullen je de weg wijzen naar de transferbus of taxi die iets verderop klaar staat. Eenvoudiger kan het niet.

De transfer gebeurt per bus (touringcar) of taxi. In de meeste gevallen is het een bus, waarbij er vaak meerdere accommodaties aangedaan worden. De pure reistijd tussen het vliegveld van Antalya en het centrum van Side bedraagt ruim één uur. De tijd dat jij in de bus zit is vooral afhankelijk van de ligging van het hotel of appartement en de volgorde waarin de toeristen bij hun accommodatie afgezet worden. Indien er acht stops zijn en jij moet er pas bij de laatste uit dan kan het zomaar zijn dat je twee uur in de bus zit.

Vanuit Alanya Gazipaşa Airport bedraagt de gemiddelde reistijd tot aan Side een uur en drie kwartier tot twee uur.