Vakantie in Side

Side is een badplaats in Turkije. Aan de Turkse Rivièra liggen enkele topbestemmingen als het aankomt op zon-, zee- en strandvakanties. Side behoort absoluut tot de meest populaire zonbestemmingen aan dit zuidelijke stukje Turkse kust. Het gros van de toeristen die naar Side komt die viert hier een zogenaamde ‘all-inclusive’ vakantie. Ze verblijven daarbij vooral in grotere resorts waar het ze helemaal aan niets ontbreekt. Sommige toeristen komen het complex dan ook amper of niet af.

Vakantie naar Side

Wil je een vakantie boeken naar Side? Kijk dan zeker even naar de Side vakanties bij TUI.nl. Zij bieden pakketreizen naar Side aan inclusief vlucht, transfer en accommodatie. Excursies of autohuur kunnen optioneel bijgeboekt worden.

Je Side vakantie boeken bij TUI betekent:
geld-terug-garantie als TUI de reis annuleert, dus geen gedoe met vouchers
✅ flexibele omruilgarantie, tot 7 dagen voor vertrek
✅ niet geheel onbelangrijk is de repatriëringsgarantie: bij een plotselinge uitbraak van het coronavirus of het wijzigen van het reisadvies, brengt TUI je veilig thuis.

>>> bekijk de Side vakanties op TUI.nl

Çolakli, Kumköy, Sorgun en Titreyengöl

Een vakantie in Side boeken betekent niet dat je in Side zelf verblijft. De stad Side heeft maar een beperkt aantal (strand)hotels. De meeste hotels die zicht langs de kust uitstrekken liggen eigenlijk in andere plaatsen zoals Çolakli, Kumköy, Sorgun en Titreyengöl. Waar de ene plaats ophoudt en de andere begint is niet altijd duidelijk. Feit is wel dat een aantal hotels tot maar liefst tien kilometer van de antieke stad en het centrum af liggen. In dat geval is eventjes naar de stad lopen iets wat je niet zomaar doet en ben je al snel aangewezen op taxi, dolmus of huurauto.

Mocht je het dus belangrijk vinden dat je daadwerkelijk binnen een straal van twee tot drie kilometer van het centrum af zit dan is het aantal hotels waar je kunt gaan zitten vrij beperkt. Kijk daarom goed op de beschikbare kaarten (o.a. Google Maps) hoe de ligging ten opzichte van Side is.

vakantie

All-inclusive toerisme

Een vakantie in Side betekent meestal een (ultra) all-inclusive vakantie. Behalve de accommodatie is er dan ook sprake van uitgebreide verzorging in de vorm van maaltijden, drankjes en vaak ook tussendoortjes. De uitgebreidheid van het all-inclusivepakket verschilt per hotel. Niet zelden is de minibar op je kamer ook inbegrepen, maar sommige hotels hebben geen minibar op de kamer. Ook zie je dat er vaak onderscheid is tussen welke alcoholische dranken wel of niet inbegrepen zijn. Zo zijn vaak alleen de lokale alcoholische dranken inbegrepen en zie je dat internationale merken vaak bij de duurdere hotels wel inbegrepen zijn. De tophotels hebben soms ook nog eens de duurdere internationale merken gratis op de kaart staan.

all-inclusive

Stranden

Strandliefhebbers komen in Side absoluut aan hun trekken. Side telt eigenlijk twee grote en brede zandstranden. Het ene strand ligt ten oosten van Side, het andere bestrijkt een totale afstand van meer dan tien kilometer langs de westelijke kant van de stad. Ondanks de lengte van dit strand kan het er in de zomermaanden toch flink druk zijn. Dat wordt veroorzaakt door de enorme hoeveelheid hotelresorts dat zich hier concentreert.

Hoewel het strand officieel openbaar is, zijn er wel faciliteiten op het strand te vinden die speciaal voor gasten van een bepaald hotel bedoeld zijn. Het aantal plekken waar je als niet-gast het strand kunt betreden is vrij beperkt omdat de kustlijn een vrijwel aaneengesloten rits van hotels heeft.

Op het strand is er van alles te doen. Er zijn diverse plekken waar watersportmogelijkheden aangeboden worden, je kunt aan beach volleybal doen en vanuit het haventje dat tussen het strand ligt kun je boottochten maken.

strand

Vervoer

Als je geen huurauto hebt dan is het openbaar vervoer de aangewezen optie om je te verplaatsen. Een veelgebruikte optie is de Dolmuş. Dit is een soort kruising tussen een minibus en een taxi. Het is de meest gebruikte vorm van vervoer onder toeristen. Dat komt enerzijds door het grote aanbod en anderzijds door de aantrekkelijke tarieven die gehanteerd worden. Je kunt ook de (duurdere) taxi nemen. Dit is sneller dan de Dolmuş omdat je de taxi niet deelt met anderen. Taxi’s rijden in de meeste gevallen tegen vastgestelde tarieven op een groot aantal routes. Voor het transport tussen het hotel in Side en de binnenstad van Side is het tarief vaak per hotel verschillend.